• Our sponsors

Sjajna regatna premijera za Mataran 24 u Dubrovniku, Tutta Forza najbolja kod Corinthiana

Nakon Karla Kureta i Luke Šangulina, Ante Botica treći je kormilar koji je pobijedio na Dubrovnik CRO Melges 24 Cupu, regati koja se protekli vikend jedrila u organizaciji JK Orsan.

Aktualni europski i hrvatski prvaci, trogirska posada Mataran 24, slavila je na otvaranju najprestižnije hrvatske jedriličarske serije – CRO Melges 24 Cupa koja se jedri uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser i regate.com.hr.

Drugo mjesto u ukupnom redoslijedu osvojila je Universitas Nova s Ivanom Kljakovićem Gašpićem, dok je treći bio Panjić s Tomislavom Bašićem za kormilom.

Nakon što je subota zbog bonace prošla bez jedrenja, nedjelja u Dubrovniku donijela je sjajnu jedriličarsku predstavu. Tri odrađena jedrenja po laganom južnom vjetru donijela su pregršt uzbuđenja u floti. Aktualni pobjednik CRO Melges 24 Cupa, Ivan Kljaković Gašpić, slavio je u prvom jedrenju, ali potom je Mataran 24 s dvije pobjede zacementirao prvo mjesto na postolju. Regatna premijera novog broda bila je pun pogodak.

‘Nismo bili zadovoljni trećim mjestom u prvom jedrenju, pa smo brod dodatno podesili što se pokazalo kao dobitna kombinacija. U iduća dva jedrenja dobro smo startali i kontrolirali situaciju od samog početka’, ispričao je Ante Botica, kormilar Matarana 24.

U konkurenciji Corinthiana (amatera) slavila je Tutta Forza ispred Palmine i Iggyja. Mlada zadarska posada u nastavku će sezone sigurno još rasti jer im je Dubrovnik bio prva regata na kojoj su jedrili u ovom sastavu.

‘Mjesec i pol smo trenirali za Dubrovnik. Malo smo bili lošiji u trećem jedrenju, ali super smo sretni s ovim rezultatom’, rekao je kormilar Marin Jakovčev.

Posebno je veselje vladalo u taboru Palmine, redovite posade na svim regatama, koja je osvojila drugo mjesto među Corinthianima.

‘Dubrovnik nam je inače jedno od najdražih mjesta u kalendaru, a sada ćemo ga sigurno još više pamtiti jer smo ovdje bili prvi put na postolju. ‘, izjavio je član Palmine Ivan Budišin.

JK Orsan se opet pokazao sjajnim domaćinom najboljim hrvatskim jedriličarima koji uvijek ovdje dolaze s posebnim guštom i veseljem.

‘Ova regata je jedna velika fešta jedrenja, a Orsan već treću godinu s veseljem organizira Dubrovnik CRO Melges 24 Cup’, naglasio je Ivo Kvestić iz domaće posade – Lero.

Nagrade najboljima je osigurao North Sails, dok je poklon bon od Sailing Pointa Hrvatska na lutriji dobila Tutta Forza.

CRO Melges 24 Cup se nastavlja u Biogradu 11. i 12. ožujka kada je domaćin regate JK Briva.

Ukupni rezultati: https://cromelges24.hr/wp-content/uploads/2023/Dubrovnik.htm

Partneri klase: Angelina Yacht Charter, Sailing Point Hrvatska, North Sails, One Sails, digitalni studio Akvarij, regate.com.hr i Raiser digitalna agencija.