Ante Ćesić i Razjaren osvojili Biograd CRO Melges 24 Cup

Nakon Panjića, Iggyja, Tutta Forze, Universitas Nove i Matarana 24 jedrilica Razjaren šesta je posada koja je upisala pobjedu na regatama CRO Melges 24 Cupa, najjače jedriličarske serije koja se jedri u Hrvatskoj.

Posada Razjaren u sastavu Ante Ćesić, Lukasz Podniesinski, Žarko Rogošić, Tonči Knezović osvojila je Biograd CRO Melges 24 Cup na kojem je nastupilo 18 jedrilica iz Hrvatske i Ukrajine uz sjajno domaćinstvo i organizaciju Jedriličarskog kluba Briva. Drugo mjesto osvojio je domaći Panjić, a treća pozicija pripala je opatijskoj Fjondi. U Corinthian konkurenciji drugu regatu zaredom osvojila je posada Tutta Forze ispred Zena i Iggyja.

Akvatorij ispred Biograda pružio je sjajne uvjete za jedrenje najboljih hrvatskim posadama, a tijekom vikenda organizatori su odradili kompletan program od šest jedrenja. U subotu su natjecatelje testirali lagani južni vjetrovi, a regatu je najbolje otvorio PointOne s kormilarom Karlom Kuretom.

‘Drago mi je zbog ekipe jer smo tijekom zime puno trenirali. Vraća nam se taj trud, a u budućnosti će nam se vratiti još više’, komentirao je jedan od najboljih hrvatskih jedriličara i bivši sudionik America’s Cupa.

U preostala dva jedrenja najbolji su bili Razjaren i Panjić te započeli bitku za ukupnu pobjedu koja je trajala do posljednjeg jedrenja. Po nedjeljnoj buri Melges 24 Ante Ćesića slavio je u četvrtom jedrenju, domaći Panjić uzvratio udarac prvim mjestom u petom jedrenju, a potom je u napetoj završnici Razjaren osvojio drugo mjesto, a posada Luke Šangulina upisala je desetu poziciju. Uz bučno slavlje, Ante Ćesić jeprekinuo dvogodišnju dominaciju Panjića na domaćem terenu i upisao prvijenac u CRO Melges 24 Cupu.

‘Prva naša pobjeda u CRO Melges 24 Cupu. Konkurencija je sve jača što pokazuje i podatak kako je ovdje u Biogradu čak četiri različite posade (Panjić, Razjaren, Mataran 24 i PointOne) upisalo pobjedu u šest jedrenja’, ispričao je bivši juniorski svjetski prvak u klasi 470.

Najbolje posade u ukupnoj i Corinthian konkurenciji nagradio je North Sails, a pobjednik lutrije je bi Yikes koji je nagrađen poklon bonom Sailing Pointa Hrvatska.

Ukupni rezultati: https://cromelges24.hr/wp-content/uploads/2023/Biograd.htm

Partneri klase: Angelina Yacht Charter, Sailing Point Hrvatska, North Sails, One Sails, digitalni studio Akvarij, regate.com.hr i Raiser digitalna agencija.

Fotografije Hrvoje Duvančić / regate.com.hr