Trogir CRO Melges 24 Cup Outdoor Festival: Majstori u gradu majstora

Nakon Dubrovnika, Splita, Opatije, Biograda, Zadra i Rovinja, Trogir je sedmi grad u Hrvatskoj u kojem će u sklopu CRO Melges 24 Cupa jedriti najbolji hrvatski jedriličari. Regatna premijera u gradu majstora uvrštena je program 5. izdanja Outdoor Festivala, a 17 prijavljenih posada (16 iz Hrvatske i 1 iz Češke) ovaj će vikend (6. i 7. svibnja) uživati u jednom od najljepših gradova na Jadranu.

Regate CRO Melges 24 Cupa uvijek privlače vrhunske jedriličare, a iznimka nije ni Trogir CRO Melges 24 Cup Outdoor Festival s flotom koja uključuje mnoge bivše olimpijce, sudionike America’s Cupa i vrhunske jedriličare s brojnih hrvatskih i svjetskih regata. Među njima je i domaća posada Mataran 24, aktualni europski prvak u Melgesu 24 u Corinthian diviziji, čiji kormilar Ante Botica najavljuje sjajnu jedriličarsku predstavu u Trogiru.

‘Melgesi će biti vezani ispred Kamerlenga, tako da će svi moći uživati u lijepom pogledu na brodove. Ovim potezom željeli smo jedrenje u ovom lijepoj klasi približiti ljudima. Hrvatska flota Melgesa 24 spada među najbrojnije na svijetu i to treba pokazati, smatra zlatni trogirski kormilar koji će naslov iz Genove imati priliku braniti iduće godine na Europskom prvenstvu za klasu Melges 24 u Splitu.

Druga trogirska posada Makako 24 sastavljena je od iskusnih jedriličara iz JK Trogir među kojima je i Tudor Bilić, dvostruki svjetski doprvak i europski prvak u klasi Zvijezda s Tončijem Stipanovićem.

‘Želio sam se kao jedriličar uključiti u ovu zdravu priču s Melgesima. Regata u mom Trogiru se ne propušta. Za kormilom je Marko Matić, moj nekadašnji partner iz klase 49er, a u posadi ćemo imati najmlađeg člana na cijeloj regati – devetogodišnjeg Jadrana iz klase Optimist’, najavio je Tudor Bilić.

LISTA POSADA: Blue Label, Orage, Makako 24, Iggy, Obi-Wan, Amor Wave, Yikes, ZEN, SHE, Palmina, Tutta Forza, Mataran 24, Icz Rodop, Razjaren, Panjić, PointOne, Joyrunner.

Partneri klase: Angelina Yacht Charter, Sailing Point Hrvatska, North Sails, One Sails, digitalni studio Akvarij, regate.com.hr, Raiser digitalna agencija i EmergenSea.

Fotografije Hrvoje Duvančić / regate.com.hr