Domaći Mataran 24 slavio na Trogir Outdoor Festival CRO Melges 24 Cupu

Mataran 24 pobjednik je regate Trogir Outdoor Festival CRO Melges 24 Cup koja je protekli vikend otvorila ovogodišnje izdanje festivala u gradu majstora. Na posljednjoj regati prvog dijela sezone najjačeg hrvatskog natjecanja u organizaciji Jedriličarskog kluba Trogir nastupilo je 20 posada iz tri države (HRVATSKA, Češka i Poljska) koji su odradili puni program od šest jedrenja.

Fantastičan vikend imao je domaći Mataran 24 koji je uzbudljivoj završnici regate slavio ispred Universitas Nove – Barba Zlatan i Panjića. Trogiranima je to bila druga ovogodišnja pobjeda u CRO Melges 24 Cupu nakon trijumfa na otvaranju sezone u Biogradu.

‘Pobjeda na domaćem terenu istovremeno je najteža i najslađa. Uz sve izazove i logističke zahtjeve koje nosi organizacija regate, naše slavlje podno Kamerlenga stiglo je kao šlag na torti sjajnog jedriličarskog vikenda’, naglasio je član Matarana 24, Ivo Matić.

Prvi dio sezone u CRO Melges 24 Cupu je završio, ali prije jesenskih uzbuđenja i Europskog prvenstva u Splitu, Mataran 24 putuje u San Francisco gdje će braniti svjetski naslov u Corinthian diviziji.

‘Projekt je u fazi finalizacije. U SAD-u smo pronašli brod koji ćemo iznajmiti za SP. Sredinom kolovoza putujemo u Ameriku i nadamo se dobrim rezultatima’, najavio je Ivo Matić.

Na Trogir Outdoor Festival CRO Melges 24 Cupu prvu je pobjedu u Corinthian diviziji ostvarila posada Little A ispred Sugar Daddyja i Tutta Forze.

Ukupni rezultati: https://cromelges24.hr/wp-content/uploads/2023/Trogir24.htm

Partneri klase: Angelina Yacht Charter, Sailing Point Hrvatska, North Sails, One Sails, digitalni studio Akvarij, regate.com.hr, Raiser digitalna agencija, Dustom Sails i EmergenSea.