JK Uskok domaćin najboljim hrvatskim jedriličarima: Na Zadar CRO Melges 24 Cup stiže 21 posada

Dvadeset i više prijavljenih posada postao je standard za regate najjačeg hrvatskog jedriličarskog natjecanja – CRO Melges 24 Cupa. Nakon otvaranju nove sezone u Biogradu na kojem je nastupilo 20 jedrilica, ovaj vikend (16.-17.03.) Zadar CRO Melges 24 Cup koji organizira Jedriličarski klub Uskok bilježi 21 prijavljenu posadu.

Slobodni treninzi počeli su već u četvrtak kada su posade iskoristile lijepo vrijeme i dobar vjetar u zadarskom akvatoriju kako bi odradile ‘fina ugađanja’ uoči starta regate. Velik broj sudionika posebno je razveselio organizatore iz JK Uskok koji su hrvatske Melgese ugostili na otvorenom prvenstvu Hrvatske prije dvije godine.

‘Uskok je klub koji gaji veliku strast prema vrhunskom regatnom jedrenju. Zato se posebno veselimo što nam u Zadar opet dolaze najbolji hrvatski jedriličari i impresivna flota Melgesa 24 u kojoj su i dvije naše klupske posade – Tutta Forza i Hakuna Matata. Uvjeti na regatnom polju trebali bi nam ići na ruku, a prekrasno druženje nakon jedrenja naša je dugogodišnja klupska tradicija, istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora iz JK Uskok, Jakov Šokota.

Prva regata ove godine u Biogradu odlučena je u posljednjem jedrenju pobjedom Matarana 24, svjetskih i europskih prvaka u klasi Melges 24, no male bodovne razlike između najboljih hrvatskih posada obećavaju neizvjesnu regatu u Zadru.

‘U CRO Melges 24 Cupu trenutačno jedre neke od najboljih svjetskih posada. Velik broj kvalitetnih jedriličara i one-design jedrilice garancija su vrhunskih regata. To je pokazala i prva regata sezone gdje se prvih pet posada ‘stisnulo’ u samo osam bodova razmaka’, naglasio je Stjepan Vitaljić koji jedri u posadi PointOne s proslavljenim Karlom Kuretom i dodao:

‘Mi smo se u zimskom prijelaznom roku pojačali s Pavom Pleslićem, vrhunskim jedriličarem koji je prošao brojne klase i regate u najjačoj konkurenciji kao što su RC44, ClubSwan, Wally… U Biogradu smo sjajno jedrili u nedjelju kada smo bili i najbolja posada dana. No, kao jedriličar osjećam kako nam nedostaje još tih nekoliko koračića do najboljih posada, ali Zadar je prilika da još smanjimo zaostatak’.

Zadar CRO Melges 24 Cup lista posada: Hakuna Matata, Ćuf-Ćuf, Obi-Wan Metre, Amor, Cezibordo, Spooky, SHE, Palmina, Tutta Forza, Mataran 24, Little A, Panjić, Fjonda, Zen, Universitas Nova, Cro-a-Sail, Joyrunner, PointOne, Blue Label, Sugar Daddy, Razjaren.

Partneri klase: Angelina Yacht Charter, Sailing Point Hrvatska, North Sails, One Sails, digitalni studio Akvarij, regate.com.hr, Raiser digitalna agencija, Dustom Sails i EmergenSea.