Karlo Kuret i Pointone pobjednici Opatija CRO Melges 24 Cupa

Proslavljeni hrvatski jedriličar Karlo Kuret i posada PointOne (Stjepan Vitaljić, Pave Pleslić, Emil Peloza i Antonio Milišić) pobjednici su Opatija CRO Melges 24 Cupa, treće ovogodišnje regate najjačeg hrvatskog jedriličarskog natjecanja, kojoj je domaćin bio Yacht Club Croatia.

Kvarnerski spektakl pod jedrima je u ACI marini Opatija okupio 27 posada iz šest zemalja (HRVATSKA, Italija, Mađarska, Austrija, Slovenija i Velika Britanija) koje su tijekom vikenda pokazale zašto je Melges 24 jedna od najpopularnijih one design klasa na svijetu.

Jedrenje je sport koji ovisi o vjetru, a nogometnim rječnikom rečeno završilo je 1:1 u dvoboju Melgesa i Eola. Tijekom subote regatni je odbor uspio odraditi planirani program, no u nedjelju bonaca je bila neumoljiva, pa je pobjednik proglašen nakon tri odrađena jedrenja. Posade PointOne i Panjić bile su bodovno izjednačene na vrhu, no zbog pobjede u prvom jedrenju, Karlo Kuret i njegov tim popeli su se na najvišu stepenicu postolja.

‘Volimo jedriti u Opatiji jer je organizacija u YC Croatia dobra, a na Kvarneru nam se uvijek pridruži i velik broj stranih jedriličara. Vjetar nas nije slušao u nedjelju, ali i to je sastavan dio našeg sporta. Mi smo kao posada maksimalno iskoristili pruženu priliku za pobjedu u jakoj konkurenciji’, naglasio je Karlo Kuret.

Ukupni rezultati: https://cromelges24.hr/wp-content/uploads/2023/Opatija24.htm

Partneri klase: Angelina Yacht Charter, Sailing Point Hrvatska, North Sails, One Sails, digitalni studio Akvarij, regate.com.hr, Raiser digitalna agencija, Dustom Sails i EmergenSea.